





Advanced life support recertification pilot course programme

With suggested timings (based on 24 candidates in 4 groups of 6)

Timing to be decided locally		Faculty Meeting and r	registration		
08:30	10 min	Introduction			
08:40	20 min	CASDemo (including non-technical skills)			
	Skill Stations and workshop:				
00.00		Associated Resuscitation Skills			
09:00		The Deteriorating Patient			
		 High Quality Cl 	PR and Defibrillation		
		Associated Resuscitation Skills Inc. IO			
09:00	70 min	Group 1	Group 2	Group 3	Group 4
		The Deteriorating Patient			
10:10	30 min	Group 1	Group 2	Group 3	Group 4
10:40	15 min	Tea / coffee break			
		High Quality CPR and Defibrillation			
10:55	50 min	Group 1	Group 2	Group 3	Group 4
		Cardiac Arrest Simulations Teaching Sessions (CASTeach) 4 and 5			
			CAST	each 4	
11:45	45 min	Group 1	Group 2	Group 3	Group 4
		<u>CASTeach 5</u>			
12:30	45 min	Group 1	Group 2	Group 3	Group 4
13:15		Lunch and faculty me	eting		
14:00	120 min	CASTest and MCQ			
CASTest		Group 1	Group 2	MCQ	Groups 3 & 4
14:00	10 min	Candidate 1	Candidate 7		
14:10	10 min	Candidate 2	Candidate 8		Candidates 13-24
14:20	10 min	Candidate 3	Candidate 9	14:00	
14:30	10 min	Candidate 4	Candidate 10	14.00	
14:40	10 min	Candidate 5	Candidate 11		
14:50	10 min	Candidate 6	Candidate 12		
		Group 3	Group 4	MCQ	Groups 1 & 2
15:00	10 min	Candidate 13	Candidate 19		
15:10	10 min	Candidate 14	Candidate 20	15:00	Candidates 1-12
15:20	10 min	Candidate 15	Candidate 21		
15:30	10 min	Candidate 16	Candidate 22		
15:40	10 min	Candidate 17	Candidate 23		
15:50	10 min	Candidate 18	Candidate 24		
16:00 to 16:15 Faculty meeting and candidate feedback					
			Course closure		